Aktiviteter i skogen

Ett tips, vare sig det gäller aktiviteter för teambuilding eller aktivitet för dig på din fritid, är att ge sig ut i skogen! Det finns många aktiviteter i skogen, men det händer att man behöver lite inspiration och nya idéer för att på nytt ha kul på till exempel vandringen. Snöra på dig skorna och bege dig ut på nytt med dessa två tips på aktiviteter i skogen:

Tips #1: Fotografera djur och natur. Har du en egen kamera eller kan du låna en från en kompis? Att ha med sig en kamera när du är ute på tur är ett bra sätt att återuppliva ens kärlek till naturen. Genom att se skogen och dess invånare genom kameralinsen har du möjlighet att trycka av och för evigt ha ett minne att återvända till. Skriv ut och skapa ett fotoalbum som du kan visa för vänner och familj som ännu inte förstår naturens skönhet. Välj mellan system- eller kompaktkamera, ladda batterierna och ta med dig en termos. Ute i skogen gömmer sig nästa storbild.

Tips #2: Plocka svamp. När man pratar om aktiviteter i skogen är svampplockning högt upp på listan i många länder. Titta närmare på de svampar som du passerar, kanske finner du ingredienserna för kvällens måltid? Ska du plocka svamp för att äta är det dock viktigt att du har förkunskap. Du vill inte bjuda dina gäster på en flugsvampsstuvning. Köp eller låna en svampbok på biblioteken. Med några enkla steg och genom att jämföra bilder med dina fynd kan du snabbt bli en expert på de svampsorter som finns i din skog. Glöm inte att ta med en korg eller liknande för att kunna bära hem dina fynd.

(Visited 433 times, 1 visits today)